Her 5 KG kabuklu ceviz siparişinize 1 KG kabuklu ceviz hediyemiz, üstelik kargosu ücretsiz / 1100 TL ve üzeri alışverişlerinizde kargo ücretsiz

Havuçlu Cevizli Kek

Mart 01, 2023

Havuçlu Cevizli Kek

Özellikle kış aylarında iş aralarında atıştırmayı en sevdiğimiz tatlılardan birisi havuçlu cevizli kek.
Fırında pişerken etrafa yayılan tarçın kokusuyla bizi sabırsızlandıran, yanında demlediğimiz ıhlamurumuzla beraber tüketmekten vazgeçemediğimiz hayli pratik ve lezzetli bu kek tarifini sizlerin de seveceğine eminiz: 

Malzemeler:

3 yumurta (oda sıcaklığında)
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı İka Bağları zeytinyağı
2,5 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 tane rendelenmiş havuç
1 su bardağı İka Bağları iç ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın 

Önce şekerle yumurtayı köpük gibi olana kadar mikserle çırpıyoruz, zeytinyağını ekleyip çırpmaya devam ediyoruz, üzerine sütü ekleyip tekrar çırpıyoruz.
Üzerine un, kabartma tozu, tarçın ve vanilyayı ekleyip mikserle çırpmaya devam ediyoruz (kıvamına göre un miktarını artırabilirsiniz), karışımın içine havuç, kırdığımız iç cevizleri de ekleyip tahta kaşıkla karıştırıyoruz ve karışımı yağlanmış kek kalıbına döküyoruz. 180 derecede 20 ila 30 dakika arası pişiriyoruz. İlk 15 dakika kekinizin iyi kabarması için fırının kapağını açmayın, kekinize kürdan batırdığınızda kürdan temiz çıkıyorsa kekiniz pişmiş demektir. Afiyet olsun.




Yorum yap

Yorumların yayınlanmadan önce onaylanacaktır.


Daha fazla Tarifler

Chili con Carne
Chili con Carne

Ocak 10, 2024

Chili con carne tarifimizde protein açısından zengin kırmızı fasulyelere, yemeğin besleyiciliğini bir o kadar artıran dana kıyma veya tercihen kırmızı mercimek eşlik ediyor. Proteinin yanında içerdiği lif, vitamin ve mineraller bu tarifin dengeli ve sağlıklı bir öğün olmasını sağlıyor. 

Okumaya devam et

Tarhanalı ve Lor Peynirli Pırasa Salatası
Tarhanalı ve Lor Peynirli Pırasa Salatası

Şubat 15, 2022

Okumaya devam et

Ceviz Sütü
Ceviz Sütü

Ocak 26, 2022 1 Yorum

Okumaya devam et