Her 5 KG kabuklu ceviz siparişinize 1 KG kabuklu ceviz hediyemiz, üstelik kargosu ücretsiz / 1100 TL ve üzeri alışverişlerinizde kargo ücretsiz

Cevizlerinizi Uzun Süre Nasıl Taze Tutabilirsiniz?

Ocak 25, 2021

İnce Kabuklu Ceviz

Sabah kahvaltılarında, ara öğünlerde, mezelerde ve tatlılarda, eşlikçisi olduğu her yemeğin lezzetini bir üst seviyeye taşıyan ceviz, kalp ve beyin sağlığımız için de bir o kadar önemli rol oynuyor.

%13.6-22.3 protein, %56.4-70.6 yağ ve biyolojik değerinin yüksekliği ile beslenmede oldukça önemli bir yere sahip olan ceviz ile beraber baklagiller de tüketildiğinde vücut için gerekli olan protein miktarı büyük oranda karşılanmış oluyor.

Bunun yanı sıra çinko, fosfor, magnezyum, bakır gibi pek çok elementi de bünyesinde barındırmaktadır. İçerdiği Omega-3 gibi çoklu doymamış yağ asitleri ve bitkisel steroller ile ceviz günlük beslenme programımızda yer alması gereken önemli yemişlerden biri. Tüm bu faydalarının yanı sıra yağlı tohum olması bakımından da kolayca bozulabilmektedir. 

Peki cevizinizi küflenmeden uzun süre nasıl muhafaza edebilirsiniz? 

Cevizi kabuklu olarak muhafaza etmek tazeliğini koruması açısından daha verimlidir. Kabuklu cevizi hava geçirgenliği olan bir filede veya bir tepsiye yayarak güneş görmeyen, kuru ve serin bir ortamda saklamanız yeterli olacaktır. Bu şekilde sakladığınızda 1 yıla kadar muhafaza edebilirsiniz.

Ceviziniz yaş ise küflenmemesi için mutlaka önce nemini emebileceği bir bez üzerine sererek güneşte kurumaya bırakmalısınız. Yaş ceviz ne kadar iyi kurursa saklama süresi de o kadar uzun olur.

Cevizi hemen tüketmeyecekseniz kabuğunu kırmamanızı öneririz. Cevizlerinizi önceden kırıp iç ceviz olarak saklamak tazeliğini kısaltacaktır. Cevizi tüketeceğiniz zaman yiyeceğiniz kadar kırıp yiyerek onun lezzetine daha çok varabilirsiniz.
Şayet kabuğunu kırdıysanız, cevizi hava geçirmez bir saklama kabına koyarak mutfakta güneş görmeyen bir yerde veya buzdolabında 6 aya kadar, derin dondurucuda ise 1 yıla kadar muhafaza edebilirsiniz. 

Doğal tarım yöntemleriyle yetiştirdiğimiz, açık havada doğal hava sirkülasyonuyla gölgede kuruttuğumuz için lezzetini kaybetmeyen, içleri dopdolu, kabukları ince, kırması kolay cevizlerimizle çocukluğunuzda tattığınız cevizin gerçek tadını hatırlayacağınız ürünlerimiz sizleri bekliyor.
Tüm ceviz ürünlerimize ulaşmak için: https://ikabaglari.com/collections/ceviz





Daha fazla Bağ Günlüğü

Toprağımızı Beslemek için Neler Yapıyoruz?
Toprağımızı Beslemek için Neler Yapıyoruz?

Ocak 08, 2024

Topraklarımızdaki organik madde miktarını arttırmak, doğal döngüleri desteklemek, ağaç ve bitkilerimize sağlıklı bir besin kaynağı sunmak ve bir parçası olduğuımuz ekosistemi iyileştirmek bizim için sadece bir tarım stratejisi değil, aynı zamanda bir yaşam amacı.

Peki toprağımızı beslemek için neler mi yapıyoruz?

Okumaya devam et

Karbon Ayak İzimizi Nasıl Sıfıra Yaklaştırdık?
Karbon Ayak İzimizi Nasıl Sıfıra Yaklaştırdık?

Ocak 03, 2022

Her şey rahmetli babamız İlkay Bayram’ın bir hayaliyle başlamıştı. Bizse bu hikayeye hem emeğimizi hem de doğaya duyduğumuz tutkudan ve saygıdan beslenen kendi dokunuşlarımızı ekledik. 

Okumaya devam et

ceviz kurutma rafları
Ceviz Kurutma Rafı Yapımı

Eylül 16, 2021

Biz İka Bağları olarak cevizlerimizi kendi tasarımımız ve imalatımız olan ahşap ceviz kurutma raflarında gölgede doğal bir hava sirkülasyonuyla, sık sık karıştırarak kurutarak, cevizlerimizin besin değerlerini ve lezzetini kaybetmeden, içlerinin dolu kalmasını sağlıyoruz ve size çocukluğunuzda tattığınız cevizin gerçek tadını sunmaya gayret ediyoruz. 

Okumaya devam et