1750 TL ve üzeri alışverişlerinizde kargo ücretsiz!

Damla Sulamanın Faydaları

Aralık 07, 2020

Damlama sulama

Damla sulama, suyun bir boru sistemi ve vanalardan oluşan bir sistem aracılığıyla bitkinin tabanına yavaşça damlamasını sağlar. Çoğu sistemin kurulumu nispeten kolaydır ve doğru kurulduğunda damla sulama, yetiştiriciler için zamandan ve paradan tasarruf ederken daha sağlıklı yetiştirme koşulları ve daha yüksek verim sağlar. Damla sulamayı düşünüyorsanız, yüksek kaliteli bir sistemin birçok faydasına şaşırabilirsiniz.

Daha iyi bitki sağlığı: Su toprağa yavaşça ve derinlemesine nüfuz ederek nemi tam olarak ihtiyaç duyulan yere - köklere yerleştirir. Bitkiler, susuzluğun yarattığı stres olmadan eşit şekilde sulanırsa hızla büyür.

Daha az israf: İyi bir damla sulama sistemi, tipik olarak geleneksel yöntemlerle kullanılan su miktarının dörtte biri ila yarısı kadarını kullanır. İyi bir damla sulama sistemi ise suyun yüzde 90'ını çok az buharlaşma kaybıyla toprağa yönlendirir.

Çevresel faydalar: Damla sulamalar çok etkili olduğu için, bölgedeki akarsularda ve nehirlere çok az toprak taşındığından erozyonu azaltır. 

Azalan hastalık riski: Üstten yağmurlama sistemlerinden farklı olarak, damla sulama yaprakları kuru tutar, böylece nemli koşullarda meydana gelen külleme ve diğer hastalıkların görülme sıklığını azaltır.

Para tasarrufu: Etkili bir damla sulama sistemi daha verimli çalışır. Bu da su tüketiminin daha düşük olacağı anlamına gelir. Zaman kazandırır. Damla sulama ile hortumları ve fıskiyeleri sürekli olarak bir noktadan diğerine sürüklemeye gerek yoktur. Ek olarak, birçok sulama sistemine sulamayı daha da kolaylaştıran bir otomasyon sistemi kurulabilir.

Yabancı ot kontrolü: Damla sulama sistemleri, suyu doğrudan bitkinin etrafındaki alana verir. Sonuç olarak, yabancı ot tohumları yeterli suya ulaşamaz ve otlanma azalır.

Uyarlanabilirlik: Doğru şekilde yapılandırıldığında, damla sulama sistemleri her toprak türünde ve hatta düzleştirilmemiş arazilerin çoğunda bile çalışır.

 





Daha fazla Bağ Günlüğü

Toprağımızı Beslemek için Neler Yapıyoruz?
Toprağımızı Beslemek için Neler Yapıyoruz?

Ocak 08, 2024

Topraklarımızdaki organik madde miktarını arttırmak, doğal döngüleri desteklemek, ağaç ve bitkilerimize sağlıklı bir besin kaynağı sunmak ve bir parçası olduğuımuz ekosistemi iyileştirmek bizim için sadece bir tarım stratejisi değil, aynı zamanda bir yaşam amacı.

Peki toprağımızı beslemek için neler mi yapıyoruz?

Okumaya devam et

Karbon Ayak İzimizi Nasıl Sıfıra Yaklaştırdık?
Karbon Ayak İzimizi Nasıl Sıfıra Yaklaştırdık?

Ocak 03, 2022

Her şey rahmetli babamız İlkay Bayram’ın bir hayaliyle başlamıştı. Bizse bu hikayeye hem emeğimizi hem de doğaya duyduğumuz tutkudan ve saygıdan beslenen kendi dokunuşlarımızı ekledik. 

Okumaya devam et

ceviz kurutma rafları
Ceviz Kurutma Rafı Yapımı

Eylül 16, 2021

Biz İka Bağları olarak cevizlerimizi kendi tasarımımız ve imalatımız olan ahşap ceviz kurutma raflarında gölgede doğal bir hava sirkülasyonuyla, sık sık karıştırarak kurutarak, cevizlerimizin besin değerlerini ve lezzetini kaybetmeden, içlerinin dolu kalmasını sağlıyoruz ve size çocukluğunuzda tattığınız cevizin gerçek tadını sunmaya gayret ediyoruz. 

Okumaya devam et